Sunday, April 22, 2012

FAMILY TRIP - PART 2

assalamualaikum ..


so hari ni aku nak sambunglah cerita cuti2 kami .. kali ni kat Langkawi pulak. Jangan boring pulak sbb gambar2 dan cerita dah basi hahahah .. Kami sampai jeti dlm pukul 1.15 macam tu pastu terus contact kakak yang aku sewa van ngan homestay. Kami sewa van pregio yg boleh muat dalam 15 orang .. rombongan kami ramai, ramai budak2 heheheh. So tukang bawanya En Bard aku ler dan aku jadi co-pilot :)
ni lah van yg kami sewa kat Langkawi

bila dah setel masukkan bagasi2 kami dalam van, so kami terus ke homestay .. yang kelakarnya aku tak tanya pun dekat Kak Ti (nama sama ngan nama aku) homestay kami kat mana .. cuma yg tau 15 minit ke Pekan Kuah je hahahah. So ikut je lah kete Kak Ti tu dan rupa2nya homestay kami kat Kilim, betul2 sebelah ngan Hot Spring Kilim ngan Hidupan Liar. Dah sampai homestay tu rehat2 kejap .. mandi, solat semua. Dalam kul 2 lebih kami g lunch kat kedai yg betul2 depan homestay kami tu. Dah setel makan destinasi kami ke Makam Mahsuri. Aku teruja nak g Makam Mahsuri ni sebab aku ada terbaca kat forum pasalnya. Aku ni kan pembaca forum tegar!! hehehehe .. aku ada baca katanya makam tu bukan makam sebenar hanya replika sahaja. Tapi bila sampai je aku tak ingat apa2 .. ntah lah yg aku tahu nak jalan2 ajer :( lupa apa sebenarnya aku nak buat.


kota mahsuri 

 
happy family :) dalam rumah Mahsuri

along n geng actually pangkat makcik sbb anak2 makcik en Bard

telaga mahsuri tapi mana telaganya?? hihihihi

dah jalan2 kat Makam Mahsuri kami ke tempat lain, seterusnya kami pergi ke tempat Beras Terbakar .. sampai ajer wahhh banyak dah kedai2, dulu aku pergi tak ada lah banyak macam sekarang ni. Tau aje lah kalau lalu kat area kedai2 ni, rambang mata hehehe .. Sambil berjalan nak ke tempat beras terbakar tu mata dok jeling2 kiri kanan.



ini jer beras terbakarnya ...

destinasi kami seterusnya ... jalan2 ajer .. ingat nak naik cable car tapi tak dapat sambutan huhuhu majoritinya tak moh naik so kami pun tak naiklah. terus jalan2 kat Petronas yang tempat kapal layar berlabuh .. ye ke berlabuh?? hahaha







p/s .. sambung lagi ...



1 comment:

  1. wah beshnya holiday kt langkawi.. x penah smpai sana lagi..

    ReplyDelete