Saturday, December 24, 2011

JUST A PHOTO

AISYAH, SYAHMI DAN HARIS :) LOVE BOTH OF THEM

Friday, December 23, 2011

LATIHAN KEBAKARAN


assalamualaikum ..

penat ni .. baru lepas latihan kebakaran, pergghh macam gempak ajer dengan asap keluar berkepul2 dari bangunan belah selatan nun huhuhu.

masa kitaorg turun kat tempat perhimpunan .. alah kat tengah2 jalan besar Presint 2 tu masih ramai lagi kat atas so dapatlah tengok 'suasana' sebenar bila ada kebakaran. tak sampai berapa minit bunyi loceng kecemasan kat opis ni bomba dah datang .. bunyi sirennya macam betul2 ada kebakaran besarrr punya. Ada 2 jentera datang pastu yang kelakarnya driver jentera tu boleh pulak lambai2 kat kitaorg tepi jalan ni hahh .. siot jer sempat lagi ko lambai2 yer ...

jalan dah kena block masa tu so byk kenderaan yang nak ke jalan sepanjang P2-P6 sangkut so dorang pusing kat roundabout depan AG tu masuk balik jalan belakang kuar kat traffic light ke KPDNKK. Tak lama lepas bomba sampai polis pulak sampai terus tutup jalan .. cehhh macam ye-ye je kan. Tengoklah bomba dok padamkan asap 'foging' tu sampai abis tapi aku cakap kalau betul2 lah ada kebakaran ramai kot terbakar kat atas tu .. abis dah semuanya jalan melenggang lengguk je aku tengok hihihihi.

kesian kat budak2 taska lah .. mana yang dah pandai berjalan berlari tu bolehlah pengasuh2 dorang pegang kan, ini yang baby sorong lah dalam baby coat. nasib baik ramai yang membantu adik2 ni, mana yang parent memang keje sini doranglah pegang anak2 sendiri.

jangan lepas ni ada kata MOF terbakar pulak yer ... just latihan sahaja :)

Thursday, December 22, 2011

SBPA DITANGGUHKAN

Perdana Menteri setuju tangguh SBPA - Omar Osman

PUTRAJAYA 22 Dis. - Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak mahu pelaksanaan skim sistem Saraan Baru Perkhidmatan Awam (SBPA) ditangguhkan untuk dirunding semula dengan penjawat awam, kata Presiden Kongres Kesatuan Pekerja-pekerja dalam Perkhidmatan Awam (CUEPACS), Datuk Omar Osman.

Beliau berkata demikian kepada sekumpulan ahli kongres itu di perkarangan bangunan Perdana Putra selepas mengadakan pertemuan dengan Perdana Menteri di sini hari. Omar dijadualkan mengadakan satu sidang akhbar di Universiti Putra Malaysia tengah hari ini berhubung isu itu.

Sumber : Utusan Online 22/12/2011



* alhamdulillah .. thanks CUEPACS. harap2 lepas ni dapat diperjelaskan dengan lebih terang lagi. bab2 kerja ni tak kisah tapi orang gred tinggi lagi bertambah2 gaji tapi kami grup pelaksana ni ... macam tak terbela

Wednesday, December 21, 2011

Hari ni ambik anak

Assalamualaikum ...

Dah hampir seminggu lebih anak2 kat umah mak mertua, hari ni nak pegi ambik dorang baliklah .. Ikutkan memang nak tinggal lama sikit sebab aku ada kerja urgent sepanjang bulan ni so senanglah kalau aku nak balik lewat ke apa ke sebab tak payah nak fikir sapa nak jaga anak2.

Lagipun malam ni en Bard aku akan ke Perlis ada sukan MAKSWIP sampai hari Sabtu, nanti anak2 peneman aku lah sepanjang dia tak ada. Sangaplah dok umah .. nasib baik Isnin cuti sebab foward krismas ahad ni so bolehlah bawak anak2 berjalan. Sian pulak dorang sebab cuti sekolah ni tak pegi mana2 .. cuma awal cuti hari tu ajer balik Kedah.

Barang2 sekolah anak pun belum beli lagi .. nak wat macam mana kami berdua sibuk ajer ..

Friday, December 9, 2011

REHAT SEKETIKA

assalamualaikum semua ..

lama tak update blog, so ni gatal2 tangan lah .. hehehe sebenarnya tengah sibuk sangat2 ni tapi sempat lagi nak berblog bagai .. ate kata nak update kan .. sebaris ayat pun kira update jugak ekekek

so bulan ni memang kena extra kerja sikit .. aku ada 2 keje yang bagi aku memang menyeksa jiwa dan batinku huhuhu .. semua kena setel sebelum end of Disember ni, harap2 lah yer .. mana taknya orang kat sana buat 1 ke 2 bulan pastu ramai staffnya tapi bila sampai part aku, sorang2 ajer hah .. mau tak juling mata aku, kena siap dalam beberapa minggu ajer ni. mana yang tau aku keje kat mana, buat keje apa .. so faham2 ajer lah yer

tak apa .. skang ni fokus pada kerja pastu dah setel semua bulan depan nak cuti panjang, boleh???

Thursday, December 1, 2011

1 Disember 2011

assalamualaikum semua ..

hari ni 1 Disember 2011 bersamaan hari Khamis .. hmm dah masuk hujung tahun, tak lama lagi nak masuk tahun baru 2012.

banyak benda dalam bulan Disember ni antaranya pelaksanaan skim baru SBPA yang sampai sekarang ni tak nampak apa2 pun lagi hanya romours sahaja, kejap kata macam ni kejap kata macam tu .. member2 pun ramai tanya, nak jawab macam mana dah kami kat sini pun tak tau apa2 lagi huhuhuhu.

bulan ni pun dapat bonus setengah bulan gaji .. jangan lupa tau masuk sekali ngan gaji 19hb ni. alhamdulillah rezeki, mmg bonus tu tuk anak2 ajer .. tahun depan aisyah dah darjah 2 syahmi pulak dapat masuk pra, sama sekolah dengan kakak dia. Yuran syahmi dah tau lah berapa so bleh tolak ketepi awal2 lagipun 29hb ni hari orientasi untuk pra-sekolah maknanya kena bayar teruslah.

bulan ni jugak mana2 yang pendapatan isi rumah RM3 ribu ke bawah bolehlah apply RM500 bantuan yg PM umumkan ari tu. Kami pun nak cuba2 nasib, mana tau kot2 lepas ke hehehe tapi kalau tak dapat tak apa lah .. tak ada rezeki tapi kalau tak cuba mana kita nak tau kan?

aku pun baru balik dari bercuti baru2 ni .. tapi tak sempat nak update cerita cuti2 tu, bz sket arr maklumlah keje tengah banyak. nanti ada masa kita gebang2 k